2 Mayıs 2016 Pazartesi

ÇİLEKLİ MAGNOLİA





Alaçatıda kendisiyle tanıştığımda tadına bayıldığım bu tatlının muhallebiden ne farkı var diye kendime sormuştum. Muhallebiye benziyor ama tadı muhallebiden çok da yumuşak ve lezzetli demiştim. Araştırmalarım sonucunda işin sırrını çözdüm. Ve sırrı sizinle paylaşıyorum :))
Magnolia çilekle bir araya gelince mükemmel lezettli ve bir o kadar da hafif bir yaz tatlısı oluyor. Burada çilekli olarak tarifi verdim ama siz bunu şeftali ile de mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler :

  • 1 kg süt
  • 2 adet yumurta (sarısı)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker ( tatlı seviyorsanız 1 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı tepemele nişasta
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket burçak bisküvi veya bebe bisküvisi
  • ½ kg çilek
 
Yapılışı :
  • Süt, yumurta sarıları, un ve nişasta bir kapta çırpılır.
  • Hazırlanan karışım ocakta kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 3-4 dakika daha ara ara karıştırılarak pişirilir.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya eklenir.
  • Bu arada bisküviler rondodan geçirilir.
  • Çilekler ince ince dilimlenir.
  • Muhallebi soğuduktan sonra krema eklenerek 5 dakika daha çırpılır.
  • Kaselerin dibine bir miktar muhallebi konur.
  • Kasenin kenarlarına çilekler yerleştirilir.
  • Üzerine bisküviler eklenir.
  • Tekrar muhallebi eklenir.
  • En son üzerine tekrar bisküvi eklenir.
  • Çilekle süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.

1 yorum:

özlem kılıç dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor muhakkak yapıcam👏🏻