7 Ağustos 2012 Salı

TARÇINLI KURABİYE (35 adet)


İşte benim  ve kuzenimin en sevdiği kurabiyelerden biri:) Kuzenimin de en sevdiği kurabiye  diyorum, çünkü yemekle pek arası yoktur ve  kolay kolayda bundan eve de ver , evde de yerim demez:) Ama sevilmeyecek gibi de değil hani…
Bu kurabiyeyi aslında uzun süredir yapıyorum. Özel günlerin birçoğunda yaptım bu kurabiyeyi ; annemin gününde , nişanımda, arkadaşlarım geldiğinde vs.… Ve her seferinde çok güzel yorumlar aldım. O nedenle burada da paylaşmak istedim.  Malzeme sıkıntısı çekmeden yapabileceğiniz bir kurabiye, evde yeterki fındığınız veya ceviziniz olsun, çok kısa bir sürede yapabilirsiniz.


Malzemeler:

Hamuru  :
  •     200 gr tereyağ
  •     3 çorba kaşığı toz şeker
  •     1 tatlı kaşığı tarçın
  •     1 paket kabartma tozu
  •     1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  •     1/2 su bardağı dövülmüş fındık
  •     2,5 su bardağı un
Üzeri:
  •     Tarçın   
  •     Pudra şekeri

Yapılışı :
  •     Tereyağını eritip, ocaktan alın ve tozşekeri ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  •     Eritilmiş tereyağını soğuması için bir kenara alın.
  •     Kalan malzemeleri bir kapta karıştırın ve soğuyan tereyağını ekleyip yoğurun.
  •     Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  •     140-150 derece fırında yaklaşık 30-40 dk pişirin.
  •     Fırından çıkardıktan sonra üzerine tarçın ve pudra şekeri ekleyin.
  •     Afiyet olsun...



NOT : Sakın erittiğiniz margarini sıcak sıcak malzemelerin içine katmayın, yoksa hamurunuz sert olur. Hamurunuzun ağızda dağılmasını istiyorsanız margarinin soğumasını bekleyin.
Belirtmeyi unuttum ,kahvenin ve çayın yanında servis edilebilecek süper bir kurabiye….:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline sağlık..sunumları çok şık:)