8 Ağustos 2012 Çarşamba

ZEYNEP KURABİYESİ


Malzemesi az, yapılışı çok çok kolay bir tarifi paylaşacağım bugün. Ama öncelikle Zeynep kurabiyeside ne demek diyenler için kısa bir açıklama yapacağım:) Gerçi bir çok ev hanımı neden buna Zeynep ismini verdiğimi tahmin etmiştir bile:)

Bir arkadaşınıza, bir komşunuza veya bir akrabanıza gidersiniz ve orada size ikram edilen birşeyi çok beğenirsiniz ve hemen tarifini alırsınız. Eve gelir, tarif defterinizi açar ve benim yaptığım gibi aldığınız kişinin adıyla birlikte beğendiniz bu yemeğini isimlendirirsiniz. Tıpkı benim Zeynep kurabiyesi gibi :) Sevgili arkadaşım Zeynep'in bir gün işyerine getirmesiyle başladı bu kurabiyeyle tanışmam ve ondan sonra aramızdaki bağ hiç kopmadı :) Sade ve çikolatalı çeşitleriyle zaman zaman soframda yerini alıyor.

Malzemeler :
  • 1 paket teremyağ
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Aldığı kadar un 
  • Çikolata
  • Hindistancevizi 
Yapılışı :
  • Çikolata ve hindistancevizi hariç tüm malzemeleri karıştırın.
  • İstediğiniz şekli verin.
  • 150-160 derece fırında rengi beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Hepsi bu kadar...

Ben bunu yılbaşı konseptine uygun olarak hazırlamıştım. İçlerinden kurdela geçireceğim için çikolataların kurdelaları kirletme ihtimalini düşünerek çikolatalı yapmadım. Eğer çikolatalı yapmak istiyorsanız çikolatınızı benmari usulü eritip, kurabiyelerinizi önce çikolataya sonra hindistancevizine batırarak daha lezzetli bir kurabiye elde etmiş olursunuz.


Defterimde daha Ayten'nin keki, kıymalı galeta unlu böreği, Yasemin'in fındıklı kurabiyesi gibi tarifler de çok. Zamanı gelince bunları da sizlerle paylaşacağım...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: