7 Ağustos 2012 Salı

ELMALI KURABİYE


Malzemeler :

Hamuru:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 125 gram margarin (teremyağ olursa iyi olur)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya
  • Aldığı kadar un 

İçi  :  

  • 4 adet orta büyüklükte elma 
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı (tarçını sevenler için1 tatlı kaşığı) tarçın


Yapılışı :

İçi : 
  •  Elmaları rendeleyip, şekeri ve tarçını ekleyerek tavada pişirin. 
  •  Ocağın altını kapadıktan sonra iri doğranmış cevizleri ekleyin.
 Hamuru :
  • Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve şekeri bir kapta güzelce karıştırın.
  • Tereyağ, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek elinize yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak içlerine elmalı karışımı ekleyerek istediğiniz şekli verin.
  • 170 derecelik fırında pişirin.
  • Afiyet olsun:)

2 yorum:

Mehmet Gülden dedi ki...

Özlem eline sağlık

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık. Biraz sonra deneyeceğim