Malzemeler :
Hamuru:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 çay bardağı şeker
- 125 gram margarin (teremyağ olursa iyi olur)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İçi :
- 4 adet orta büyüklükte elma
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı (tarçını sevenler için1 tatlı kaşığı) tarçın
Yapılışı :
İçi :
- Elmaları rendeleyip, şekeri ve tarçını ekleyerek tavada pişirin.
- Ocağın altını kapadıktan sonra iri doğranmış cevizleri ekleyin.
- Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve şekeri bir kapta güzelce karıştırın.
- Tereyağ, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek elinize yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak içlerine elmalı karışımı ekleyerek istediğiniz şekli verin.
- 170 derecelik fırında pişirin.
- Afiyet olsun:)
2 yorum:
Özlem eline sağlık
ellerine sağlık. Biraz sonra deneyeceğim
Yorum Gönder