6 Aralık 2017 Çarşamba

SİYEZ UNLU POĞAÇA

SİYEZ UNLU POĞAÇA

Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (veya herhangi bir sıvı yağ)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karbanot (veya 1 paket kabartma tozu)
  • 1/2 paket kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Beyaz peynir 
  • Aldığı kadar siyez unu ve mısır unu (yarı yarıya)
  • Susam, keten tohumu, ay çekirdeği, çörek otu karışımı
  • 1 yumurta beyazı (tahılların yapışmasını sağlamak için)
 Yapılışı :
  • Yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tereyağı, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu bir kapta karıştırın.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun.
  • Kulak memesi ve ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurları limon büyüklüğünde parçalar ayırın.
  • Düz bir zeminde her bir parçayı yuvarlak olarak açtıktan sonra ortasına peyniri ekleyin ve hamuru kapatın.
  • Dilerseniz oval şekilde açıp, yarım ay şeklinde de yapabilirsiniz.
  • Hamurları önce yumurta beyazına batırın, sonra tahıl karışımına batırın.
  • 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: