Şeftali reçeli yazın en favori reçellerimden biridir. Çok
severek yer bolca tatlılara da kullanırım. Öyleki taaa Alaçatı pazarlarından
İstanbula sırf reçel için şeftali taşırım:) Öyle 1 kilo falan da yapmam. Soyma ve doğrama işlemi biraz meşaketli olsa
da 3 kilo şeftaliyi alır, güzelce yıkar ve hazırlarım. Bir kısmını yazın
kullanır, bir kısmını kışa saklar bir kısmını da eşe dosta dağıtırım.
Malzemeler :
- 1 kg şeftali (sert olanlarından)
- 750 gr şeker (reçeli çok tatlı seviyorsanız 1 kg kullanabilirsiniz)
- ½ limonun suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Şeftalilerin kabuklarını soyduktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın.(Kullandığınız şeftaliler mümkün olduğunca sert olsun.)
- Tencerinize bir sıra şeftali bir sıra şeker olacak şekilde tüm şeftalileri yerleştirin.
- Tencerenin kapağını kapatarak şeftalileri vermesi için 4-5 saat veya 1 gece bekletin. Bekleteceğiniz yer sıcaksa buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün orta ateşte tereyağını da ekleyerek reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Reçel kıvamına geldikten sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Eğer reçelinizi uzun süre saklayacaksanız sıcak sıcak kavanozlara koyun, ağzını hemen sıkıca kapayın ve de kavanozu ters çevirin.
Özlemin Notu : Reçellerinize
ekleyeceğiniz tereyağ reçelin köpüklenmesini azaltacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder