Yöresel bir kebap olan tepsi kebabı çoğumuzun bildiği gibi
Hatay sofrasına aittir. Hem çok lezzetli olup hem de bu lezzete rağmen yapılışı
çok kolay olan bu yemeği mutlaka deneyin derim :)
Malzemeler :
- ½ kg dana-kuzu karışık kıyma (mümkünse satırla kıyılmış)
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet kırmızı dolmalık biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam (10-15 dal) maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
- Sosu için
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- ½ çay bardağı su
- Süsleme için
- Domates
- Yeşil biber
Yapılışı :
- Soğan, kırmızı biber, yeşil biber, maydanoz ve sarımsağı çok ince olacak şekilde doğrayın. Şayet vaktiniz azsa hepsini rondoya koyarak rondodan da geçirebilirsiniz.
- Doğradığınız tüm malzemeleri ve baharatları kıymaya katarak bolca yoğurun.
- Kıymayı yerleştireceğiniz tepsiye veya borcamın altına az miktarda biber salçası sürün.
- Kıymayı yuvarlak hale getirin ve tepsinin ortasından başlayarak boşluk kalmayacak şekilde eşit miktarda yerleştirin.
- Sosu için biber salçası ve suyu iyice karıştırarak sulu bir kıvam elde edin. Ve kebabı fırına vermeden önce sosu tüm kebabın üzerine eşitce gezdirin.
- Son olarak domates ve biberle süsleyerek 200 derece fırında etler suyunu çekip kızarana kadar pişirin.
Özlemin Notu : Tepsi kebabında en önemli şey harcı bolca
yoğurmak ve de tepsiye düzgünce arada boşluk bırakmadan çatlatmadan
yerleştirmektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder