Mürdüm eriğinin reçeli de marmelatı da hafif mayhoş
tadıyla bizde çok sevilir. Sizde sadece reçel olarak değil tartlarınızda ve keklerinizde
de kulllanarak tatlılarınıza lezzet katabilirsiniz.
Malzemeler :
- 1 kg erik
- 750 g şeker
- ½ limonun suyu
- 1 çay kaşığı tereyağ
Yapılışı :
- Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ikiye veya dörde bölün.
- Erikleri tencereye koyduktan sonra üzerine şekeri ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatarak eriklerin suyunu vermesi için 1 gece bekletin. Bekleteceğiniz yer sıcaksa buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün orta ateşte tereyağını da ekleyerek reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Reçel kıvamına geldikten sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Eğer reçelinizi uzun süre saklayacaksanız sıcak sıcak kavanozlara koyun, ağzını hemen sıkıca kapayın ve kavanozu ters çevirin.
Özlemin Notu : Reçellerinize ekleyeceğiniz
tereyağ reçelin köpüklenmesini azaltacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder