Malzemeler :
İçi :
- 250 gr kuru incir
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Hamuru:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 125 gram tereyağ (veya margarin)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Üzerine pudra şekeri
Yapılışı :
İçi :
- Rondodan geçirdiğiniz incirleri tavaya koyarak üzerine şekeri ve suyu ekleyerek 5 dakika kadar pişirin.
- Ocağın altını kapadıktan sonra tarçını ve iri doğranmış cevizleri ekleyin.
- Yumurta, yoğurt ve şekeri bir kapta güzelce karıştırın.
- Tereyağını da ekleyerek tekrar karıştırın.
- Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek elinize yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak içlerine incirli karışımı ekleyerek istediğiniz şekli verin.
- 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder