Ekmeğinizi ister makinede ister kendiniz yapın ama bir gerçek var ki ekmeğinizi bir kez yapmaya başladıktan sonra dışarıdaki ekmekleri unutacaksanız :)
Hamur için
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı dağ kekiği
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Yapılışı
- Un, maya ve tuz bir kaba boşaltılarak karıştırılır.
- Daha sonra su ve zeytinyağı eklenerek, ekmek hamuru kıvamına gelene dek yoğurulur. Gerekirse biraz daha un eklenebilir.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ele zeytinyağı sürülerek hamur uzatılır ve bir yöne doğru çevrilerek tepsiye yerleştirilir.
- Üstü streçlenerek yarım saat dinlendirilir.
- Ekmek dinlendirilirken sos hazırlanır.
- Sos için tereyağ, zeytinyağ, kekik, biberiye, pulbiber, dövülmüş sarımsak ve doğranmış maydanoz bir kasede karıştırılır.
- Dinlendirilen hamur 200 derecelik fırına verilir.
- Hamurun üstü biraz kızarmışken, yani tam pişmesine 5 dakika kala fırından çıkartılır.
- Ekmeğin üst kısmı ekmek bıçağıyla yan kesilir. (Dibine kadar kesilmeyecek)
- Hazırlanan sos ekmeğin kesilen bu yerlerine bir kaşık yardımıyla sürülür.
- Kibrit kutusu büyüklüğünde kesilen kaşar peyniri de yerleştirilir.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine tekrar maydanoz serpiştirilir.
- Ve sıcak sıcak afiyetle yenir :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder