Görünüşü güzel mi güzel, ikramı şık mı şık, yapılışı da bu
kadar kolay olunca muffini yemeye de yapmaya da hayır demek zor sanırım :)
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve açın.
- Üzümlerimin üzerine kaynar su ekleyerek 15 dakika kadar bekletin.
- Bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sıvıyağı ekleyerek biraz daha çırpın.
- Yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu, zencefil ve tarçını elekten geçirip ekleyin. 3-4 dk iyice çırpın.
- En son süzdüğünüz ve kuruladığınız üzümleri ekleyin. Bir çatal yardımıyla homojen olacak şekilde karıştırın. (Üzümleri mikserle değil mutlaka çatalla karıştırın)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirin.
Özlemin Notu :
Kullanıdğınız yumurtanın ve yoğurdun oda sıcaklığında olması kekinizin daha iyi
olmasını sağlayacaktır.
3 yorum:
Özlem Hanım,yeni tariflerinizden bizi mahrum bıraktınız. Tartöletlerinize bayıldım, en kısa zamanda ayrıntılı tarifini bekliyoruz.
En kısa zamanda tartöletler burada olacak Başak Hanım:)Afiyet olsun...
sunumlar da çok başarılı. ellerine sağlık.
Yorum Gönder