Sonunda sütlaçta standardı yakaladım sanırım:)))
Hepimizin en az bir kere başına geldiği, sütlaçla ilgili 3
temel problemimiz olduğunu düşünüyorum. Bu problemleri ben çok sulu, çok katı veya pilav kıvamı olarak adlandırıyorum:) Benim ise en sık karşılaştığım
sorun sütlacın çok sulu olma durumuydu:)
Nedense o istenen kıvamı yakalamanın pek de kolay olmadığını anladım zamanla. Deneye deneye
kendimce bir standart yakaladım ve paylaşmaya karar verdim.
İşte benim fırın sütlacım ;
Malzemeler :
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1,5 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker ( Çok tatlı sevmiyorsanız 1 bardakta yeterli olacaktır)
- 2 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı süt ( Nişasta ve buğdayı açmak için)
Üzeri için :
- 1 yumurta
Yapılışı :
- Pirinçi ayıklayıp yıkadıktan sonra, küçük bir tencerede üzerine 1 su bardağı su ve yarım su bardağı süt ekleyerek, haşlayın. (Pirinçler hemen hemen suyunu çekecektir)
- Bir yandan 1,5 litre süt ile şekeri tencereye koyarak karıştırın.
- Bir tarafta 1 su bardağı süt ile pirinç unu ve nişastayı açın.
- Süt kaynamaya başladıktan sonra açtığınız bu karışımı ekleyin ve ocağın altını kısarak yaklaşık 10 dakika daha kaynatın. (Ara ara karıştırmayı unutmayın ki dibi tutmasın)
- Sütlaçtan bir kase ayırarak, kalanları kaplara paylaştırın.
- Bir kapta yumurtas sarısını çırpıp, ayırdığınız bir kase sütlaca yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Bunu da sütlaçların üzerine paylaştırın.
- Son olarak bir tepsiye sütlaçların yarısına gelecek kadar su ekleyip, sütlaç kaselerini yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırına sütaçları yerleştirin.( Fırınınızın sadece üst bölümünü çalıştırmanız yeterli olacaktır.)
Bu vesile ile annemin çeyizim için verdiği tepsi
örtüsünüde kullanmış oldum:)Sütlaçları üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder