Benim için domates çorbasının diğer adı yaz çorbası. Yazın
en güzel ve en lezzetli sebzesi domates
olduğuna göre, ne çorba yapacağım diye düşünmeye hiç gerek yok. Gerçi kışında
sık sık yaptığım bir çorba ama tabiki annemin ve kayınvalidemin verdiği , yazın
en güzel domatesleriyle hazırlanmış
soslar varolduğu sürece:)
Misafirler için de her
zaman tercih edebileceğiniz, bana göre görünümü güzel, sunumu şık ve
genellikle kimsenin hayır demeyeceği bir çorbadır domates çorbası.
Benim domates çorbamın iki önemli özelliği var, biri sütlü
olması diğeri de kaşar değil de tulum peyniri ve dereotu ile servis edilmesi. Misafirlerime mutlaka bu şekilde denemelerini
tavsiye ederim, tabi alternatif kaşar peynir de sofrada her zaman bulunur. Eşim
ve ben tulum peynirli ve dereotlu şekliyle çok seviyoruz, umarım sizlerde
seversiniz...
Malzemeler :
- 10 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı su (Bardağım 250 ml )
- 1,5 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- Dereotu
- Tulum peyniri veya kaşar
Yapılışı:
- Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve rondodan geçirin.
- Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyin. Un irmik gibi dağılana kadar (rengi sararıncaya) kavurun.
- Rondoda çekmiş olduğunuz domatesleri tencere ekleyin.
- Su ve sütü de ekleyin.
- Çorba kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Koyulaşana kadar çorbayı kısık akteşte kaynatın.
- Son olarak çorbanızı tekrar rondodan geçirin veya süzgeçle süzün.
- Üzerine derotu ve tulum peyniri ekleyerek servis edin.
- Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder