8 Ocak 2013 Salı

MUHALLEBİLİ KABAK TATLISI




MUHALLEBİLİ KABAK PASTASI  

İsmini muhallebili kabak tatlısı dedim ama bence bu muhallebili kabak pastası. Yani pasta görünümünlü muhallebili kabak tatlısı da denebilir :) İşte nasıl isimlendirmek isterseniz öyle olsun :)

Malzemeler :

Muhallebi için :
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 25 gr margarin veya tereyağ
Kabak için:
  • 1 kg kabak
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi (Damak zevkinize göre)
Yapılışı :
  • Muhallebi için sütü, şekeri ve unu ocağa koymadan tencerede karıştırın.
  • Daha sonra muhallebiyi kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırarak ocağın altını kapatın ve muhallebinizin dibi tutmaması için soğuk bir yere koyun.
  • Muhallebi soğuduktan sonra mikserle 1-2 dakika çırpın.
  • Muhallebinizi ister tek tek kuplara istersenizde borcama boşaltın.
  • Temizlediğiniz kabakların üzerine şekeri ekleyerek kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Kabaklar piştikten sonra soğuması için bir kenara alın.
  • Bir yandan birküviyi ister elinizle şiste rondayla ufaltın. (un gibi olursa daha iyi olur)
  • Bisküvi, tarçın, ceviz ve soğuyan kabağı bir kapta harmanlayın. 5-6 adet kabağı üzerini süslemek için ayırın.
  • Hazırladğınız kabak karışımını muhallebinizin üzerine ekleyin ve soğuması için buzdolabına koyun.
  • Soğuyan kuplarınızı ters çevirip, üzerine ceviz ve kabağı yerleştirerek servis edin.
  • Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: