MUHALLEBİLİ KABAK
PASTASI
İsmini muhallebili kabak tatlısı dedim ama bence bu
muhallebili kabak pastası.
Yani pasta görünümünlü muhallebili kabak tatlısı da denebilir :) İşte nasıl
isimlendirmek isterseniz öyle olsun :)
Malzemeler :
Muhallebi için :
- 1 litre süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- 25 gr margarin veya tereyağ
- 1 kg kabak
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi (Damak zevkinize göre)
Yapılışı :
- Muhallebi için sütü, şekeri ve unu ocağa koymadan tencerede karıştırın.
- Daha sonra muhallebiyi kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırarak ocağın altını kapatın ve muhallebinizin dibi tutmaması için soğuk bir yere koyun.
- Muhallebi soğuduktan sonra mikserle 1-2 dakika çırpın.
- Muhallebinizi ister tek tek kuplara istersenizde borcama boşaltın.
- Temizlediğiniz kabakların üzerine şekeri ekleyerek kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Kabaklar piştikten sonra soğuması için bir kenara alın.
- Bir yandan birküviyi ister elinizle şiste rondayla ufaltın. (un gibi olursa daha iyi olur)
- Bisküvi, tarçın, ceviz ve soğuyan kabağı bir kapta harmanlayın. 5-6 adet kabağı üzerini süslemek için ayırın.
- Hazırladğınız kabak karışımını muhallebinizin üzerine ekleyin ve soğuması için buzdolabına koyun.
- Soğuyan kuplarınızı ters çevirip, üzerine ceviz ve kabağı yerleştirerek servis edin.
- Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder