16 Ocak 2013 Çarşamba

ELMALI KEK




AYTEN’in KEKİ

Defterimde aynen böyle kayıtlı, Ayten ‘in keki :) Evet bu tarifim çok sevdiğim, kendisinden de her daim güzel tarifler aldığım­ sevgili Ayten ablamdan:)

Kek sevmeyenlerinde bence seveceği bir kek tarifi bu. Tam olarak kekden ziyade alman pastası kıvamında. İstersenin bu tarifle pastada yapabilirsiniz. Ben bu kek tarifi ile muhallebili, kremalı aralarınada şeftali eklediğim bir pasta yapmıştım, lezzeti de mükemmeldi. Sizde tabanınızda bu keki kullanıp, istediğiniz malzemelerle güzel bir pasta yapabilirsiniz.

Malzemeler :
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (veya sıvııyağ)
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı tereyağ (veya becel zeytinyağlı)
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • ½ limonun suyu
  • 1 adet limonun kabuğu
Üzeri için :
  • 3 adet elma
  • Tarçın
  • Pudra şekeri

Yapılışı :
  • Yumurta ve şekeri derin bir kapta 2-3 dakika mikserle çırpın.
  • Yağı ekleyerek tekrar çırpın.
  • Süt ve sıvıyağı ekleyerek bir kez daha 2-3 dakika çırpın.
  • Unu elekten geçirerek ekleyin.
  • Unu eklerken vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin ve tekrar  5-6 dakika çırpın.
  • Limon suyunu ve limon kabuğunu da eklyerek 2-3 dakika daha çırpın.
  • Kekiniz normal kek hamuru gibi çok sıvı olmayacaktır. Daha çok krema kıvamında olacaktır.
  • Kekiniz krema kıvamına geldikten sonra yağladığınız kek kalıbınıza dökün. (Burada 26 cm’lik kalıp kullandım).
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Elmaların kabuklarını soyarak, çekirdeklerinden ayırın elmaları dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz elmaları şekilde görüldüğü gibi yerleştirin.
  • Kekinizi önceden ısıtıtmış olduğunuz fırında pişirin.
  • Kekin ilk yarım saaati kapağı hiç açmayın.
  • Keki fırından aldıktan hemen sonara üzerine pudra şekeri ve tarçını ekleyin.
  • Afiyet olsun.

Özlemin Notu : Bu kekte özellikle margarin olarak becel kullanılmalı, yoksa kıvamı tutmuyor. Diğer margarinlerlede bizzat denedim ama olmadı.

Hiç yorum yok: