"Amannn brokolinin de çorbası içilir mi, ne o öyle yeşil
yeşil", dediğinizi duyar gibiyim
sanki, çünkü bir zamanlar bende öyle
diyordum :) Benim için artık bu cümlenin yerini şu cümle
aldı : “Brokoli çorbası ne de süper bir çorbaymış, bir de yanında kaşar
olursa…”
Şayet haşlanmış brokoli yiyemeyenlerdenseniz, bu çorba tam
size göre. Çünkü brokoli çorbasını, brokoli yemeğine veya salatasına tercih
edenlerdenim. Bir de sütlü olunca
kremalı çorba kıvamında oluyor. Madem bu kadar da sağlıklı, lezzetli ve de
basit, brokolonin bol olduğu bu zamanda mutlaka
deneyin derim :)
Malzemeler :
- 400 gr brokoli (1 orta boy demet)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıcak su ( brokoli suyu ve et suyu karışımı olabilir )
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- Pulbiber
- Kaşar peyniri
Hazırlanışı :
- Brokolileri sirkeli suda bir süre beklettikten sonra iyice yıkayın.
- Geniş bir tencereye su koyarak brokololileri yumuşayıncaya kadar pişirin. Veya düdüklü tencerenizin buharlı pişiricisi varsa buradada yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Pişen brokolilerden süslemek için biraz ayırın ve kalan brokolileri rondodan geçirerek püre haline getirin.
- Tencerinizde tereyağını eritin ve unun rengi sararıncaya (irmik gibi tane tane oluncaya) kadar pişirin.
- Karıştırarak sıcak suyu ve sütü yavaş yavaş ekleyin.
- Rondodan çektiğiniz brokoliyi de ekleyin.
- Çorba kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
- En son çorbanızı blendardan geçirerek bir iki dakika daha kaynatın.
- Çorbayı servis edeceğiniz zaman haşlanmış brokolileri, pulbiberi ve rendelenmiş kaşarı eklemyi unutmayın.
- Afiyet olsun…
Özlemin Notu : Brokoli çorbası aynı
mercimek çorbası gibi bekledikçe yoğunlaşan çoğalan bir çorba :) Bu nedenle bir kaç gün
bekletecekseksiniz, ısıtırken kaynar su ekleyemeyi unutmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder