27 Ağustos 2015 Perşembe

MÜRDÜM ERİĞİ (MOR ERİK) REÇELİ


Mürdüm eriğinin reçeli de marmelatı da hafif mayhoş tadıyla bizde çok sevilir. Sizde sadece reçel olarak değil tartlarınızda ve keklerinizde de kulllanarak tatlılarınıza lezzet katabilirsiniz.

Malzemeler : 
  • 1 kg erik
  • 750 g şeker
  • ½ limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağ
Yapılışı :
  • Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ikiye veya dörde bölün.
  • Erikleri tencereye koyduktan sonra üzerine şekeri ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak eriklerin suyunu vermesi için 1 gece bekletin. Bekleteceğiniz yer sıcaksa buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün orta ateşte tereyağını da ekleyerek reçel kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Reçel kıvamına geldikten sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Eğer reçelinizi uzun süre saklayacaksanız sıcak sıcak kavanozlara koyun, ağzını hemen sıkıca kapayın ve kavanozu ters çevirin.

Özlemin Notu : Reçellerinize ekleyeceğiniz tereyağ reçelin köpüklenmesini azaltacaktır.
        

Hiç yorum yok: