31 Ağustos 2015 Pazartesi

İNCİR DOLGULU KURABİYE (20-22 adet)





Malzemeler :
İçi :
  • 250 gr kuru incir
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

Hamuru:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 125 gram tereyağ (veya margarin)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un


Üzerine pudra şekeri


Yapılışı :

İçi :
  • Rondodan geçirdiğiniz incirleri tavaya koyarak üzerine şekeri ve suyu ekleyerek 5 dakika kadar pişirin.
  • Ocağın altını kapadıktan sonra tarçını ve iri doğranmış cevizleri ekleyin.

 Hamuru :
  • Yumurta, yoğurt ve şekeri bir kapta güzelce karıştırın.
  • Tereyağını da ekleyerek tekrar karıştırın.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek elinize yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopararak içlerine incirli karışımı ekleyerek istediğiniz şekli verin.
  • 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin.
  • Afiyet olsun.

Özlemin Notu :
Kurabiyelerinizin hepsinin aynı boyda olmasını istiyorsanız, kurabiyelerinizi yuvarladıktan sonra büyük boy bir dondurma kaşığı kullanarak kurabiyeleri içine koyup şekil verebilirsiniz.

Hiç yorum yok: