12 Ocak 2014 Pazar

HAVUÇLU KEK




Bu kek için hiçbirşey söylemeye gerek yok aslında, çünkü söylenecek tüm güzel sözler sarfedilmiş zaten. Geriye sadece denemek kalıyor. 

Ama tek cümleyle özetle derseniz “Keklerin kralı” yeterli olacaktır herhalde :)
 
Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet orta boy havuç
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
Yapılışı :
  • Yumurta ve şeker derin bir kapta mikserle veya elle çırpılır.
  • Süt eklenir ve biraz daha çırpılır.
  • Sıvıyağ eklenir, tekrar çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve tarçın elekten geçirilerek sıvı malzemeye eklenir ve 3-4 dakika daha çırpılır.
  • Son olarak havuç ve cevizde eklenerek kısa bir süre daha çırpılır ve yağlanmış kek kalıbına dökülür.
  • 180 derece fırında pişirilir.


NOT 1: İlk 20 dakika fırının kapağını açmayalım ki kekimizi sönmesin.
NOT 2: İçine biraz da limon kabuğu rendesi ekleyerek denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: