17 Mart 2013 Pazar

NARLI MUHALLEBİLİ TATLI (18-20 adet)

NARLI VE AYVALI KUPLAR




Kış mevsimin vazgeçilmez iki meyvesi ayva ve nar biraraya gelince, bir de yanlarına muhallebiyi de alınca ortaya çok hafif ve lezzetli bir tatlı çıkıyor. Nar, ayva ve muhallebinin muhteşem uyumu diyorum ben buna.  Adı muhteşem üçlü mü olmalıydı acaba !!! :)


Tarif gözünüzü korkutmasın sakın. Evet bu tatlı bir kaç aşamadan yapılıyor ama inanın bir çok tatlıya göre yapımı çok kolay.  Yemesi ise son derece keyifli. Yakın zamanda bu tatlıyı misafirlerime yapmıştım ve  aldığım yorumların çoğu şu cümlede kesişti. “Ne kadar hafif bir tatlı olmuş” J İnanın sıkı bir diyetten sonra  sağlıklı beslenmeye dikkat eden ve sütlaçtan başka tatlı yemeyen  abim bile bundan iki tane yedi, düşünün artık ne kadar hafif olduğunu :)


Tarifte ben daha önceden yaptığım ayva marmelatını kullandım. 


Malzemeler :
  • Ayva marmelatı

Muhallebi için : 

  • 2 litre süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Krem şanti için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Narlı puding için:
  • 3 adet büyük boy ayıklanmış nar
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket vanilyalı puding


Yapılışı :

  • Muhallebi için süt, şeker ve unu orta boy bir tencerede karıştırın.
  • Muhallebiyi ocağa koyarak, orta hareretli ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırın ve ocağın altını kapatın. Muhallebiyi soğuması için bir kenara alın.
  • 1 çay bardağı süt ile 1 paket krem şantiyi köpürene kadar çırpın. İstenilen kıvama geldikten sonra soğuması için buzdolabına koyun.
  • Soğuyan muhallebinizi mikseriniz ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Soğuyan krem şantinizi de muhallebili karışıma ekleyip, tekrar 3-4 dakika daha çırpın.
  • Vanilyalı pudingi, suyu ve narları bir tencereye ekleyerek kaynayana kadar kısık ateşte  karıştırın. Narlar rengini verdikten ve koyu bir kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Kaplarınızın alt kısmına muhallebi, ortasına ayva marmelatı, sonra tekrardan muhallebi ve en son olarak da narlı pudinginizi ekleyin ve buzdolabına koyun.
  • Soğuyan tatlınızın üzerine nar, hindistan cevizi ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun...

    Not: Ben servis telaşıyla uğraşırken fotorafları çeken sevgili Çiğdem’e çok çok teşekkürler… Şayet Çiğdem fotoğraf çekmiş olmasaydı, bu tarif için biraz daha beklemeniz gerekecekti :)

Hiç yorum yok: