30 Aralık 2012 Pazar

SÜTLÜ BROKOLİ ÇORBASI



"Amannn brokolinin de çorbası içilir mi, ne o öyle yeşil yeşil", dediğinizi duyar gibiyim sanki,  çünkü bir zamanlar bende öyle diyordum :)  Benim için artık bu cümlenin yerini şu cümle aldı : “Brokoli çorbası ne de süper bir çorbaymış, bir de yanında kaşar olursa…”
Şayet haşlanmış brokoli yiyemeyenlerdenseniz, bu çorba tam size göre. Çünkü brokoli çorbasını, brokoli yemeğine veya salatasına tercih edenlerdenim.  Bir de sütlü olunca kremalı çorba kıvamında oluyor. Madem bu kadar da sağlıklı, lezzetli ve de basit, brokolonin bol olduğu bu zamanda  mutlaka deneyin  derim :)

Malzemeler :
  • 400 gr brokoli (1 orta boy demet)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ         
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıcak su ( brokoli suyu ve et suyu karışımı olabilir )
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Pulbiber
  • Kaşar peyniri                       
Hazırlanışı :
  • Brokolileri sirkeli suda bir süre beklettikten sonra iyice yıkayın.
  • Geniş bir tencereye su koyarak brokololileri yumuşayıncaya kadar pişirin. Veya düdüklü tencerenizin buharlı pişiricisi varsa buradada yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Pişen brokolilerden süslemek için biraz ayırın ve kalan brokolileri rondodan geçirerek püre haline getirin.
  • Tencerinizde tereyağını eritin ve unun rengi sararıncaya (irmik gibi tane tane oluncaya) kadar pişirin.
  • Karıştırarak sıcak suyu ve sütü yavaş yavaş  ekleyin.
  • Rondodan çektiğiniz brokoliyi de ekleyin.
  • Çorba kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
  • En son çorbanızı blendardan geçirerek bir iki dakika daha kaynatın.
  • Çorbayı servis edeceğiniz zaman haşlanmış brokolileri, pulbiberi ve rendelenmiş kaşarı eklemyi unutmayın.
  • Afiyet olsun…
Özlemin Notu : Brokoli çorbası aynı mercimek çorbası gibi bekledikçe yoğunlaşan çoğalan bir çorba :) Bu nedenle bir kaç gün bekletecekseksiniz, ısıtırken kaynar su ekleyemeyi unutmayın.


Hiç yorum yok: