6 Ekim 2012 Cumartesi

ÜZÜMLÜ ZENCEFİLLİ MUFFİN (16 adet)




Görünüşü güzel mi güzel, ikramı şık mı şık, yapılışı da bu kadar kolay olunca muffini yemeye de yapmaya da hayır demek zor sanırım :)


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı kuru üzüm

Muffininizin daha kabarık görünmesini istiyorsanız malzemeyi biraz daha fazla koyabilirsiniz.
Yapılışı:
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve açın.
  • Üzümlerimin üzerine kaynar su ekleyerek 15 dakika kadar bekletin.
  • Bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • Sıvıyağı ekleyerek biraz daha çırpın.
  • Yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
  • Un,  kabartma tozu, zencefil ve tarçını elekten geçirip ekleyin. 3-4 dk iyice çırpın.
  • En son süzdüğünüz ve kuruladığınız üzümleri ekleyin. Bir çatal yardımıyla homojen olacak şekilde karıştırın. (Üzümleri mikserle değil mutlaka çatalla karıştırın)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında  yaklaşık 30 dk pişirin.


Özlemin Notu : Kullanıdğınız yumurtanın ve yoğurdun oda sıcaklığında olması kekinizin daha iyi olmasını sağlayacaktır.

3 yorum:

Başak Temiztaş dedi ki...

Özlem Hanım,yeni tariflerinizden bizi mahrum bıraktınız. Tartöletlerinize bayıldım, en kısa zamanda ayrıntılı tarifini bekliyoruz.

Özlem dedi ki...

En kısa zamanda tartöletler burada olacak Başak Hanım:)Afiyet olsun...

Adsız dedi ki...

sunumlar da çok başarılı. ellerine sağlık.